Untitled Document

Begin juni hebben vier van onze HEI ruiters meegedaan aan het jaarlijkse Times & Epochs festival in Kolomenskoye park in Moskou. Het thema van dit jaar was de Klassieke Oudheid. Veel levende geschiedenis groepen van over de hele wereld namen deel aan het evenement en de ca. 250.000 bezoekers (!) waren erg blij en dankbaar om hen te zien in hun oeroude Keltische, Germaanse, Griekse en Romeinse kleding en harnassen.

Stichting HEI, in samenwerking met Ala I Batavorum, was door de evenement organisatie Ratobor gevraagd om de Moskovieten te laten zien hoe Romeinse Cavalerie er uit zag en vocht. We namen deel aan grote veldslagen en middels een demonstratie in een arena toonden we onze wapenvaardigheden. Een van de ruiters viel de eer ten beurt om mee te lopen in de ‘Triomf’, de grote parade. Het publiek vond het prachtig, en wij ook!

Categoriƫn: Ongecatoregiseerd