Untitled Document

In het weekend van 5 en 6 juli heeft Stichting HEI voor de derde maal het Witte Beer Toernooi georganiseerd te Nyborg in Denemarken, tijdens het jaarlijkse Danehof evenement. Zoals voorgaand jaar waren er ook dit jaar zes ridders die deelnamen, en werden zij beoordeeld door de Heraut Beer. Het toernooi werd wederom gedaan met lansen en knotsen uit één stuk hout met stalen steekkronen en handvaten. Het was subliem!

Neem een kijkje in de onderstaande fotogalerijen om te zien hoe het er aan toe ging op de steekbaan van Nyborg. Menig lans en knuppel zijn gebroken en in de melee is er zelfs iemand van zijn paard geworsteld. In tegenstelling tot de jacht demonstratie van vorig jaar hebben we deze editie een parade door de stad gemaakt. In de vijftiende eeuw werd menig toernooi vooraf gegaan door een pronkende stoet door de stad, zoals de Vespereye in Brugge, het thuisfront van ons riddergezelschap van de Witte Beer.

Categoriën: Ongecatoregiseerd