Untitled Document

Nog geen paar weken na het prachtige Sint Hallvards toernooi te Oslo zijn onze ridders zich nu druk aan het voorbereiden voor het zwaartepunt der toernooien, de maand juli. Ten eerste zullen zij op 5 en 6 juli hun kunnen tonen aan het Deense publiek in het Grote Witte Beer Toernooi te Nyborg. Dit vind nu voor het derde jaar op een rij plaats, ter ere van het Danehof festival.

DCIM100GOPRO

Vier beproefde Bourgondische patriciërs van het Brugse toernooigezelschap van de Witte Beer nemen het hier op tegen elkaar, tegen een beruchte Oosterling en tegen een befaamd Engels edelman. Zij worden nauwlettend in de gaten gehouden door de scheidsrechter Heraut Beer.

wouter

dominic

bertus

alix

joram

andreas-

hendrik

De ridders zullen in een parade door de stad lopen waarna zij zich vroeg in de middag tot een mêlée laten verleiden, het knotsen-groepsgevecht te paard. Dit wordt aan het einde van de dag afgemaakt met een groots steekspel waarbij zij met echte massief houten lansen op elkaar af zullen galopperen en op elkaar zullen proberen breken. De gevechten vinden plaats op de in de 16e eeuw door de Deense koning aangelegde steekbaan,naast Nyborg Slot. Wij verwachten dat het er weer even ruig aan toe gaat als vorig jaar:

DCIM101GOPRO

Na Nyborg reizen al de ridders, op heer Wolfgang von der Weyden na, direct door naar Schaffhausen in Zwitserland, voor een tiendaags (10 t/m 20 juli) toernooi samen met nog drie andere ridders. Dit toernooi is georganiseerd ter ere van een tijdelijke tentoonstelling over riddertoernooien in het Museum zu Allerheiligen. Het wordt het langstdurende toernooi met echte lansen dat in de moderne geschiedenis tot nog toe is gehouden. Hiermee zullen de ridders hun middeleeuwse voorgangers eer aan doen, want in 1436 en 1438 vonden te Schaffhausen ook grootste toernooien plaats.

Ritterturnier_Plakat_web

Categoriën: Ongecatoregiseerd