Untitled Document

Begin juni 1122 kreeg de stad Utrecht van keizer Hendrik V haar rechten op papier bevestigd, de officiële geboorte van de stad. Om deze verjaardag te vieren zal Stichting HEI dit jaar op zondagmiddag 1 juni in de Korte Minrebroederstraat naast het stadhuis een middeleeuwse markt organiseren. Naast de vele ambachtslieden die hun vak demonstreren zal menig ander facet uit de middeleeuwen tot leven komen.

Zo is er een vroeg middeleeuwse vertel-theatervoorstelling, een ridderopleiding voor kinderen door 13e eeuwse soldaten, een schout en zijn wachters houden orde, een chirurgijn verpleegt zijn patiënt, vroeg 15e eeuwse muzikanten laten hun muziek horen, een nar en goochelaar tonen hun kunsten, twee lokale ridders vechten in vol harnas een 15e eeuws gerechtelijk duel uit, en twee Bourgondische ridders vechten met elkaar in een hoffelijk maar dessalnietemin gevaarlijk toernooi te voet.

Schoen

Krebbel

Jannes

Klaas

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tin

Johannes

Banieren

Niels Stappenbeck

Categoriën: Ongecatoregiseerd