Untitled Document

In het laatste weekend van januari hadden wij een bereden training, geheel gewijd aan klassieke dressuur. We hadden de directeur van de Fürstliche Hofreitschule Bückeburg gevraagd om langs te komen en onze ruiters individueel les te geven. Er werd dit weekend vooral aandacht besteed aan het correct uitvoeren van grondwerk met het paard en het doen van de Piaffe.

01

02

03

04

05

06

07

In het volgende filmpje (gemaakt door Ben van Koert) kun je de toepassing zien van klassieke dressuur in het rijden en vechten te paard in laat middeleeuws harnas, uitgevoerd door rijders Arne Koets (organisator) en Joram van Essen (HEI ruiter) tijdens een recente demonstratie in de Hollandsche Manege te Amsterdam. Het laat zien dat klassieke dressuur de ridder totale controle geeft over zijn strijdros, en hem in staat stelt zijn tegenstanders zo effectief mogelijk te bevechten.

Categoriën: Ongecatoregiseerd